Veelgestelde vraag 1 over geen zin in seks

Waarom heb ik geen zin in seks?

Het is heel gebruikelijk om door een fase te gaan waarin je geen zin in seks hebt. Als je verliefd bent, loopt seks vanzelf. Als je langer bij elkaar bent en de verliefdheidshormonen zijn weggeëbd, moet je veel moeite doen om zin te maken. Je kachel brandt niet meer. Je seksuele motortje is tot stilstand gekomen. Je maakt van seks geen prioriteit meer, of je hoofd staat er niet naar omdat je met allerlei andere dingen bezig bent. Maar zin in seks kun je maken, je kunt het aanzetten en je kunt het opwekken. In dit artikel lees je er meer over.  

 

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Geen zin in seks

Veelgestelde vraag 2 over geen zin in seks

Mijn partner en ik hebben nog maar weinig seks, is er iets mis met onze relatie?

Het fabeltje dat je in een gezonde relatie 3 keer per week zou moeten vrijen, is volstrekte onzin. Er zijn heel veel stellen waarbij de seks is ‘afgekoeld’. De tijd dat je elke dag vree ligt al lang en breed achter je. Dat is niet erg, het is alleen misschien wel jammer. Omdat je van je lieverd houdt. En omdat je het mist, die intimiteit. Want áls je het dan doet, denk je: waarom doen we dit niet vaker? Er zijn allerlei manieren om dit op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld seks met je partner in plannen, dan maak je er een date van waar je je allebei op verheugt. Het is een misverstand dat seks altijd spontaan moet zijn, geplande seks is net zo leuk. Én je hebt allebei iets om aan het einde van de dag naar uit te kijken. Een andere manier om meer zin in seks te krijgen, is door wat vaker aan zelfbeminning te doen, want wie zegt dat je per se een partner nodig hebt om een fijn seksleven te hebben?  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over geen zin in seks

Mijn partner heeft wel zin, maar ik eigenlijk nooit. Is er iets mis met mij?

Vooropgesteld: er is helemaal niets mis met je. Veel vrouwen gaan door een fase heen waarin ze minder of geen zin in seks hebben. Hun seksuele energie is dan aan de lage kant en dat is heel normaal. Je seksuele kachel is gewoon even niet zo warm en dat kan allerlei oorzaken hebben. Je hebt veel aan je hoofd, een drukke baan, een zorgtaak of gewoon héél veel andere leuke hobby’s en dan komt seks er soms gewoon niet van. Maar een gezellig seksleven is natuurlijk wél heel fijn, voor je partner maar vooral ook voor jezelf. Dé manier om de kachel van je seksualiteit weer brandend te krijgen, is seks. Maar niet seks met een ander, liever seks met jezelf. Alle aandacht voor je eigen, lieve lijf. Het transformeert je in een warme, stromende vrouw.

Veelgestelde vraag 4 over geen zin in seks

Hoe pak ik dat aan, seks met mezelf?

Zeker als je niet gewend bent om aan self love te doen, kan het wennen zijn om hiermee te beginnen. Maar geloof het nou maar, er gaat een wereld voor je open als je wat vaker met jezelf het bed in duikt. Je krijgt meer zin in het leven, raakt meer verbonden met je eigen seksualiteit én gaat er gewoon positiever door in het leven staan. En een leuke bijkomstigheid is dat je óók meer zin krijgt in seks met je partner, wat natuurlijk goed is voor de relatie. Eén van de manieren om jouw vonk weer aan te krijgen, is het leren van het vallei-orgasme, de koningin van de orgasmes. Hoe het vallei-orgasme precies werkt, kan je hier heel mooi zien in dit informatieve (en erg grappige) filmpje van seksualiteits-expert Marleen Janssen.  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 5 over geen zin in seks

Ik zou graag wat hulp krijgen om mijn libido te verhogen, waar kan ik terecht?

Als je geen zin in seks hebt en je graag wat hulp wil om vaker in the mood te komen, dan kan je overwegen om op een seksualiteitscursus te gaan. De cursus Zin in Seks is bijvoorbeeld een hele mooie training, waarin je op je eigen tempo het vallei-orgasme leert. In meerdere vrolijke lessen leer je alle technieken van dit fantastische orgasme. Wist je bijvoorbeeld dat je zin in seks zelf kunt aanzetten en het orgasme kunt intensiveren? Het zijn de geheimen van het vallei-orgasme en het zijn technieken die iedere vrouw kan leren. Dus als je geen zin in seks hebt en hier iets aan wil veranderen, is deze cursus een ontzettend goed idee.