Veelgestelde vraag 1 over kama sutra posities

Kama sutra, wat is dat?

De meeste mensen hebben wel een beeld als het gaat over kama sutra posities. Van die ingewikkelde seksstandjes waarbij je eerst jaren yoga moet doen, voordat het een keer lukt. Niet voor niets dat er vaak wat lacherig over wordt gedaan. Al zijn er ook nog steeds veel mysteriën rondom deze vorm van seks. Want wat is de kama sutra nu precies? Nou, het is een eeuwenoud boek dat rond de tweede eeuw werd geschreven, waarschijnlijk door Vatsyayana, al is dat niet zeker. Het boek behandelt zeer gedetailleerd en didactisch allerlei onderwerpen op het gebied van erotiek. Het was bedoeld voor pasgetrouwde stellen, die in hun gearrangeerde huwelijk wel wat hulp konden gebruiken op het gebied van liefde en seksualiteit. Het boek is nog steeds te koop en wereldwijd veelgebruikt.

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Kama sutra posities

Veelgestelde vraag 2 over kama sutra posities

Voor wie is kama sutra geschikt?

Je hoeft geen pasgetrouwd stel te zijn om van kama sutra posities te genieten, en al helemaal geen gearrangeerd huwelijk te hebben. Het boek is eigenlijk voor iedereen geschikt die zijn seksleven wat meer spicy wil maken. Het originele boek is vrij dik, maar er zijn inmiddels ook verschillende moderne herinterpretaties geschreven. Deze zijn wat praktischer qua uitleg en voelen een stuk minder intimiderend om mee aan de slag te gaan. De kama sutra posities zijn uitdagend en zorgen vanwege de moeilijke uitvoerbaarheid misschien niet direct voor seksueel genot. Wat het wél garandeert is meer lol in de slaapkamer. Geheid schaterlachen jij en je partner het uit als jullie elkaar in een onmogelijke bocht proberen te vouwen. Wil je graag serieus met jouw seksleven aan de slag en spreekt de Indiase filosofie jou en je partner aan? Dan kan het volgen van één van de vele tantra cursussen in Nederland ook een optie voor jullie zijn.

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over kama sutra posities

Wat kan je naast kama sutra doen om je seksleven te verbeteren?

Voor avontuurlijke stellen kan de kama sutra dus een leuke manier zijn om elkaar verder te ontdekken op seksueel gebied. Het brengt je uit je comfortzone en vernieuwing is altijd goed als er wat sleur in je seksleven is gekomen. Het is alleen echt niet de enige, en ook zeker niet de beste manier om het leuker te krijgen in de slaapkamer. Seksualiteitsexpert Marleen Janssen stelt dat de beste remedie om je seksleven blijvend te verbeteren ligt op het gebied van selflove. Masturbatie dus. Wanneer jij jezelf en je eigen lichaam en seksuele voorkeuren goed leert kennen, zorgt dat voor zo ontzettend veel plezier. Zeker als je als vrouw het vallei-orgasme leert, een goddelijke sensatie die je voelt door je hele lijf. Als je nieuwsgierig bent geworden is het boek Fantastische Orgasmes van Marleen een aanrader. Je leest hier alles over het vrouwelijk orgasme en hoe je dit kan inzetten voor een fijn seksleven.