Veelgestelde vraag 1 over libido verhogen

Waarom heb ik een laag libido?

In het begin van je relatie lustte je er wel pap van, zo vaak als je met je partner het bed in dook. Maar inmiddels lijkt er van seks nog maar weinig te komen. Je hebt een laag libido en eigenlijk nog maar zelden zin om te vrijen. Je hoofd staat er niet naar, je bent druk bezig met andere dingen of je denkt simpelweg nauwelijks meer aan seks. Dit lage libido kan allerlei oorzaken hebben, van vermoeidheid en een druk bestaan, tot de overgang, (chronische) ziekte of psychische problemen. Er zijn allerlei redenen waarom je een tijdje, of wat langer, geen zin in seks kunt hebben. Hier is niets mis mee en het is helemaal niet raar. Veel vrouwen gaan door zo´n fase. Het is alleen wel jammer, want een fijn seksleven kan juist zoveel energie en vreugde met zich meebrengen. Tijd dus om een oplossing te zoeken voor die seksuele dip.  
 

 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Libido verhogen

Veelgestelde vraag 2 over libido verhogen

Hoe kan ik mijn libido verhogen als vrouw?

Bij een laag libido is er eigenlijk maar één remedie die echt helpt, en dat is seks. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat seks juist het laatste is waar je nu misschien zin in hebt, maar lees even verder voor je jouw oordeel velt. Het gaat hier namelijk niet om seks met je partner, maar om seks met jezelf. Zelfbemmining, zelfliefde, masturberen of selflove. Noem het hoe je wil, maar dé manier om uit die vrieskist te kruipen en je weer warm, stromend en sensueel te voelen is met jezelf het bed induiken. Neem bijvoorbeeld een paar keer per week de tijd om jezelf eens uitgebreid te beminnen. Rustig, op je eigen tempo onderzoeken wat jij fijn vindt, waar jij opgewonden van raakt. Daar heb je helemaal geen partner voor nodig (dus ook top voor vrijgezelle vrouwen) en je zult versteld staan hoe langzaam maar zeker jouw seksuele vuurtje weer gaat branden.  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over libido verhogen

Ik wil van mijn lage libido afkomen. Kan het vallei orgasme daarbij helpen?

We schreven het net al, zelfbeminning is de sleutel naar een bevredigender seksleven. Als je zelf leert wat jij fijn, lekker en aangenaam vindt gaat je seksuele kachel weer aan en word je weer een stromende vrouw. Maar waarom zou je jezelf beperken tot het piekorgasme wanneer je aan selflove doet. Veel vrouwen weten dit nog niet, want ze hebben het nooit geleerd op school of van hun moeder of vriendinnen, maar er bestaan dus meerdere soorten orgasmen. De koningin onder deze orgasmen is het vallei-orgasme, een hoogtepunt dat zo intens is dat je het door je hele lichaam voelt. Het vallei-orgasme kan iedereen leren, je moet alleen even weten op welke manier je het aanpakt. Gun jij jezelf ook deze extatische staat van genot? Dan is de cursus Zin in Seks van Marleen Janssen iets voor jou. Marleen is expert op het gebied van vallei orgasmes en leert je de kunst ervan te verstaan. Alles netjes, met de kleren aan en met alle ruimte om jouw vragen en ervaringen te delen.  

Veelgestelde vraag 4 over libido verhogen

Mijn partner en ik hebben weinig seks, is er iets mis met onze relatie?

Veel mensen denken dat er iets mis is met henzelf of met hun relatie als ze een laag libido hebben. Maar er is helemaal niets vreemds aan dat je af en toe gewoon niet zo’n zin hebt. En seks is ook maar één aspect van een relatie, het zegt niets over de liefdevolle band die je met je partner hebt of de goede gesprekken en lachbuien die jullie nog steeds samen hebben. Maar het kan wel jammer zijn als je minder vaak vrijt dan je eigenlijk wil. Gelukkig is er een oplossing: je kunt die zin in seks zelf ook weer opwekken. En dan niet door je volledig op je partner en diens wensen te richten, maar juist door je eigen lichaam en verlangens beter te leren kennen. Als je regelmatig de tijd maakt voor zelfbemmining, en jezelf het vallei orgasme aanleert, zal het je verbazen hoe snel jij weer zin krijgt in seks. Zowel met jezelf als met je partner. Klinkt dat niet heerlijk? 

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt