Veelgestelde vraag 1 over libido verhogende vitamines

Libido verhogende vitamines, wat zijn dat?

Vitamines en supplementen, we zijn er tegenwoordig nogal van. Het lijkt wel of voor iedere lichamelijke of mentale kwaal een pilletje wordt aangeboden, wat je van het probleem zou afhelpen. Zo worden er ook libido verhogende vitamines aangeboden, die bij jou de opwinding zouden opwekken. Een paar dagen slikken en de vonken zouden er weer vanaf spatten. Volgens seksualiteitsexpert Marleen Janssen is dat klinkklare onzin. Niet dat die vitamines slecht voor je zijn hoor, maar dat je van supplementen zin zou krijgen in seks, dat heeft wel erg veel weg van wishful thinking. Wil je jouw seksuele energie graag verhogen? Dan kan je er beter voor zorgen dat plezier haalt uit seks zélf, in plaats van het te willen aanwakkeren met toevoegingen van buitenaf.

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Libido verhogende vitamines

Veelgestelde vraag 2 over libido verhogende vitamines

Welke supplementen worden verstaan onder libido verhogende vitamines?

Als je op het internet zoekt naar libido verhogende vitamines, kom je een hele waslijst van supplementen tegen die zouden zorgen voor meer zin in seks. Van de huis-tuin-en-keuken vitamines als vitamine B, C en zink tot meer exotische kruiden als ginseng en ginko biloba. Het idee dat bepaalde voedingsstoffen de zin in seks verhogen, is trouwens niets nieuws. Oesters werden bijvoorbeeld ook al in de Gouden Eeuw gezien als een afrodisiacum. Nou begrijpen wij best dat de zin in seks toeneemt na een romantisch dinertje met je lief, maar om te zeggen dat het slikken van bepaalde vitamientjes zorgt voor een leven vol lust, dat lijkt ons wel erg kort door de bocht.

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over libido verhogende vitamines

Werken libido verhogende vitamines goed voor meer zin in seks?

 

Geen zin in seks is een probleem dat veel mensen op een bepaald moment in hun relatie treft. Terwijl je vroeger nog vrijwel dagelijks met elkaar het bed in dook, is dat seksuele vuurtje in de loop der tijd gedoofd. Dat zegt trouwens niets over de kwaliteit van je relatie, ook met weinig seks kan je een hele waardevolle, liefdevolle band met je partner hebben. Maar soms missen jullie het dat jullie het niet meer zo vaak doen, en dat is heel normaal. Maar om je uit de droom te helpen: libido verhogende vitamines gaan daar weinig aan veranderen. Als je verwacht dat iedere avond uitmondt in een stomende vrijpartij, nadat je bij het ontbijt je libido verhogende vitamines slikt, dan kom je bedrogen uit.

Veelgestelde vraag 4 over libido verhogende vitamines

Als libido verhogende vitamines niet werken, wat kan ik dan doen voor meer zin in seks?

Begrijp ons niet verkeerd, een gezond dieet juichen we van harte toe. Het zorgt er niet alleen voor dat de kans op ziektes en kwalen afneemt, maar je zit er ook beter door in je vel. Dat zorgt weer voor de nodige portie zelfvertrouwen, die óók heel belangrijk is voor een fijn en bevredigend seksleven. Maar zoals schoonheid niet uit een potje komt, komt zin in seks dat ook niet. Je zult dus echt op een andere manier moeten zorgen dat je jouw libido terugkrijgt. En de beste manier om dat aan te pakken, is door seks zelf. En dan niet met iemand anders, maar met jezelf. Door regelmatig aan zelfbemmining te doen, leer je jouw lichaam haarfijn kennen. Je leert wat voor aanrakingen je lekker vindt, waar je opgewonden van raakt en hoe je het beste tot een hoogtepunt komt. Wanneer je daarin eenmaal de smaak te pakken hebt gekregen, zul je zien dat de zin in seks vanzelf weer terugkeert. Zeker als je daarbij ook nog het vallei-orgasme leert.

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt