Veelgestelde vraag 1 over overgang libido verlies

Wat hebben de overgang en libido verlies met elkaar te maken?

Het is voor veel vrouwen een periode waar ze flink tegenop zien: de overgang. Libido verlies, opvliegers, vermoeidheid, prikkelbaarheid, nachtelijke zweetaanvallen en hoofdpijn zijn veelgehoorde kwalen van vrouwen in de menopauze. Door al die hormonale veranderingen is je lichaam natuurlijk in de war en dat heeft ook zijn weerslag op jouw mentale gesteldheid. Zit er dan niks anders op dan deze bittere pil te slikken en deze onaangename levensfase gewoon uit te zingen? Nou, je kunt beter maar niet bij de pakken neer gaan zitten, want er zijn genoeg dingen die je kunt doen om sappig en vrolijk door de overgang te gaan. Lees snel verder als je meer wil weten.  

 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Overgang libido verlies

Veelgestelde vraag 2 over overgang libido verlies

Hoe blijf ik mijn vrolijke, energieke zelf tijdens de overgang?

Sappig door de overgang? Natúúrlijk wil je dat. En het kán ook. Je kunt sappig, fit en met veel energie door de overgang. Je kunt een sexy, stromende vrouw zijn tot je honderdste. Met een lach op je gezicht, blozende wangen en een bak seksuele energie. En het geheim om dit te bereiken komt uit onverwachte hoek. Het gaat namelijk om de helende kracht van de seksualiteit. Ja! Die laat je makkelijker door de overgang laveren. Met minder of misschien wel helemaal geen klachten. Dus ben je in de overgang? Libido verlies hoeft geen probleem te zijn, als je weet hoe je jouw seksualiteit op de juiste manier kunt inzetten.  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over libido verlies overgang

Hoe kan ik de helende kracht van seksualiteit inzetten tijdens de overgang?

In het de online tao training Zin in Seks leer je thuis de technieken van het valleiorgasme. Helemaal privé en zonder pottenkijkers. Zoals het hoort als het over seksualiteit gaat. Met het leren van het valleiorgasme gaat er een wereld voor je open. Het valleiorgasme is het allergrootste, allerfijnste en meest bevredigende orgasme ooit. Je bereikt het door een techniek toe te passen die al duizenden jaren geleden is ontdekt door de Chinese taoïsten. De orgasmes die ontstaan als je deze technieken toepast, zijn grandioos en trekken door het hele lichaam. Het leren van het valleiorgasme heeft menig vrouw die meende dat de overgang ‘alles daar benende op slot had gezet’ zich weer sappig en lustig laten voelen, met blossen op de wangen en een gezonde zin in seks en in het leven. 

Veelgestelde vraag 4 over libido verlies overgang

Ik heb pijn tijdens het vrijen in de overgang, wat kan ik het beste doen?

Een drogere vagina is één van de symptomen van de overgang. Libido verlies komt daarom vaak voor vanwege de pijn bij het vrijen. Vaginale droogheid is het gevolg van de overgang. Je bent op een leeftijd gekomen waarop je lijf verandert. Je hoeft geen kinderen meer te maken of te baren en dat betekent dat de vagina en de seksuele organen veranderen. De huid in de vagina wordt dunner en er wordt minder natuurlijk glijmiddel geproduceerd. Hormonen bepalen het. Maar seks en penetratie horen geen pijn te doen. Absoluut geen pijn. Dus als het lichaam zegt: “het kan niet”, luister daar dan naar. Dus: gewoon even niet neuken. Partners horen daar begrip voor te hebben.

Advies nummer twee is: leer het vallei-orgasme. Dat maakt je een sappige vrouw. Door les te nemen in het vallei-orgasme gaat alles weer stromen. Je leert technieken waardoor seks en opwinding (al dan niet met een partner) weer erg fijn worden. Juist voor vrouwen in de overgang is het vallei-orgasme een verademing. 

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt