Veelgestelde vraag 1 over seks na menopauze

Is het normaal dat je je tijdens de overgang minder aantrekkelijk voelt?

Sinds je in de overgang bent, voel je je minder aantrekkelijk. En ook de seks na menopauze is niet meer als vroeger. Je bent teleurgesteld over het verlies van je jeugd en begint je gewoonweg een oude taart te voelen. Hierin sta je niet alleen. Een kwart van de vrouwen baalt oprecht over het verlies van schoonheid en jeugdigheid. Twintig procent zet zich er kloek overheen. De rest zit ergens tussen die twee uitersten in.  

Maar zou je deze fase niet juist als een bevrijding kunnen zien? Je hoeft niet meer de mooiste te zijn, je hoeft niet meer te streven naar “de knapste zijn”, maar je kunt je beter gaan richten op het vergaren van wijsheid. Een wijze vrouw worden, dát is het pad van inwijding. En dat pad loopt verrassend genoeg via je seksualiteit, die je ook na de overgang volop bezit en uitgebreid kunt gaan ontdekken.  

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Seks na menopauze

Veelgestelde vraag 2 over seks na menopauze

Waarom is het een goed idee om je seksualiteit verder te ontwikkelen na de overgang?

Vrouwen zijn soms bang dat het gedaan is met seks na menopauze. Dat ze geen bevredigend seksleven meer zullen hebben en weinig seksuele energie. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt de overgang ook als een kans zien om op een nieuwe manier met je seksualiteit om te gaan. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe (zelf)bevredigings technieken leren om je seksleven een stuk spannender te maken. Een uitgelezen manier om dit te doen is het leren van het vallei-orgasme. Het maakt dat je sappig door de overgang gaat, meer plezier beleeft aan je seksualiteit en lekker vitaal oud wordt.  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over seks na menopauze

Hoe komt het dat je minder zin hebt in seks na menopauze?

Dat je minder zin hebt in seks na menopauze, is een normaal fenomeen. Je lichaam verandert. Je vruchtbaarheid neemt af en je hoeft geen kinderen meer te maken. Een logisch gevolg daarvan is dat je minder zin krijgt in seks. Maar… dat je uit jezelf minder zin hebt, betekent niet dat dit de nieuwe status quo is. Zin in seks kun je opwekken door… juist: met seks bezig te zijn. Door jezelf opnieuw te ontdekken, af en toe een moment van self love in te plannen en het geweldige vallei-orgasme te leren, komt de zin in seks vanzelf terug.  

 

Veelgestelde vraag 4 over seks na menopauze

Waarom is het vallei-orgasme juist een aanrader in de overgang?

Het vallei-orgasme maakt je weer een sappige vrouw. Als je dit orgasme leert, bijvoorbeeld in een tao training, gaat alles weer stromen. Je leert technieken waardoor seks en opwinding (al dan niet met een partner) weer erg fijn worden. Juist voor vrouwen in de overgang is het vallei-orgasme een verademing.  

 Zo zie je: de overgang kan wel duizend klachten opleveren (ook seksuele) en ze hebben allemaal één oorzaak: de seksuele hormoonwissel. Als je makkelijker, met minder kwalen en kwaaltjes en lekker sappig door de overgang wilt, leer dan het vallei-orgasme. Dat levert je een hele rits grote voordelen op: 

  •  Meer zin in seks en meer seksueel genot 
  • Diepere en veel langere orgasmes (het vallei-orgasme, yeah) 
  • Sappig tot je honderdste 
  • Met minder klachten (of misschien wel helemaal geen klachten) door de overgang 
  • Meer seksuele energie en meer vitaliteit 

     

    Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt