Veelgestelde vraag 1 over seksuele energie

Seksuele energie, wat is dat?

De meesten van ons zijn bekend met het idee van fysieke energie – het soort energie dat onze spieren aandrijft en ons helpt de dag door te komen. Maar wist je dat we ook seksuele energie hebben? Dit is het soort energie dat je seksuele lampje brandend houdt. Wat ervoor zorgt dat jij je een sterke, aantrekkelijke en veerkrachtige vrouw voelt. Met een goede dosis seksuele energie zit je lekker in je vel. In het Taoïsme wordt seksuele energie zelfs gezien als een vitale kracht die moet worden gekanaliseerd om gezond en in balans te blijven. Belangrijk dus om kennis te hebben van deze krachtige energie en te weten hoe je hem goed kan inzetten.

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Seksuele energie

Veelgestelde vraag 2 over seksuele energie

Ik heb weinig seksuele energie. Hebben meer mensen daar last van?

Marleen Janssen, bekend van haar boeken over het vallei-orgasme en vrouwelijke seksualiteit, schreef al veel over seksuele energie. En vooral ook over hoe je deze weer kan aanwakkeren. Want in het drukke leven van de meeste vrouwen, is die vlam een beetje uitgedoofd. Maar met een béétje goede wil kan je deze gemakkelijk weer laten oplaaien. Iedereen kan het leren.

 Maar om je seksuele energie te verhogen, moeten er eerst een aantal misverstanden de wereld uit. Eén daarvan is het idee dat liefde automatisch zorgt voor lust. We denken het wel vaker. Als we maar genoeg van de ander houden, dan komt het allemaal wel goed. Maar zo eenvoudig is het niet. Natuurlijk kan een liefdevolle relatie de seksualiteit gunstig beïnvloeden. Maar er zijn ook heel veel stellen die zeer veel van elkaar houden en bij wie het vrijen ‘gestrand’ is.

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over seksuele energie

Is het mogelijk om je seksuele energie te verhogen?

Gelukkig is er een vat aan mogelijkheden om je seksuele energie te verhogen, dingen spannender te maken in de slaapkamer en je seksuele lampje weer ‘aan’ te krijgen. En daar heb je heus niet altijd de hulp van je partner voor nodig. Sterker nog, ook als je vrijgezel bent kan je jouw seksuele vlam weer doen ontwaken. Dat kan helemaal op eigen kracht. 

 Eén van de oefeningen die je kan doen, is ‘de vonk’. Het is een hele fijne oefening ontwikkeld door Marleen Janssen, expert op het gebied van vrouwelijke seksualiteit. Je kan de oefening altijd en overal doen, niemand die het ziet. En wat een plezier zal je eraan beleven dat je je weer warm voelt en de energie weer kan gaan stromen. Je bekijkt het filmpje hier en je gaat het er geheid warm van krijgen. Dus waar wacht je nog op? Tijd om je seksuele energie te verhogen.

Veelgestelde vraag 4 over seksuele energie

Heeft het met de overgang te maken dat ik weinig seksuele energie heb?

Eén van de grootste fabels over de overgang is dat het zorgt voor ´droogte daar beneden. ´ Het is echt klinkklare onzin en absoluut niet nodig dat jouw intieme delen aanvoelen als een woestijn. Als je zorgt voor veel zelfbeminning dan komt de machine fantastisch op gang. Je zal zien dat de seksuele energie weer gaat stromen en je een bruisender en blijer mens wordt. Self love dus als sleutel tot een bevredigender seksleven. Het is voor iedereen aan te raden.

 Meer zelfbeminning, het is dé tip van Marleen Janssen. Zij is journalist, schrijver en expert op het gebied van vrouwelijke seksualiteit. Ze schreef al meerdere boeken over dit thema. En ze maakte een cursus voor meer zin in seks. Want over seks raak natuurlijk je nooit uitgeleerd. Marleen heeft al meer dan dertig jaar ervaring met thema’s als seksuele energie, het vallei-orgasme en de overgang en leert je graag de juiste kneepjes om je seksleven weer een boost te geven.

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 5 over seksuele energie

Kan ik een training volgen om mijn seksuele energie te verhogen?

Als het gaat om seksuele energie, lijken sommige mensen het in overvloed te hebben, terwijl anderen moeite hebben om zelfs maar een kleine vonk op te roepen. Als je in de laatste categorie valt, vraag je je misschien af of er een manier is om je seksuele energie te verhogen. Gelukkig zijn die er te over. Eén optie is het volgen van een training voor meer seksuele energie. 

 Een goede training is de cursus Zin in Seks, gegeven door Marleen Janssen. Dit is de enige Nederlandstalige training die je wegwijst maakt in het overheerlijke vallei-orgasme en boordevol tips zit om de seksuele energie weer te laten stromen. Marleen deed haar kennis op bij de Taoïstisen, die een onuitputtelijke bron van wijsheid zijn op het gebied van seksualiteit. Dus als je op zoek bent naar een manier om je seksuele energie te verhogen, waarom probeer je het dan niet eens? Je zou wel eens aangenaam verrast kunnen zijn met de resultaten.