Veelgestelde vraag 1 over tantra cursussen

Wat is tantra eigenlijk?

 

Tantra is een begrip waar nog steeds veel verwarring en misverstanden over bestaan. Mensen beginnen vaak wat te blozen als het om tantra gaat, omdat ze denken dat het een volledig op seks gebaseerde levensstijl is. Dat misverstand is goed te verklaren, omdat tantra inderdaad wel uitgaat van het belang van seksuele energie. Het is alleen echt niet zo dat tantra beoefenaars de hele dag tussen de lakens liggen, hoor. Bij tantra gaat het erom om jouw bewustzijn uit te breiden en jouw leven vollediger te ervaren. Het gaat over het dieper liefhebben van jezelf en van anderen, en een middel daartoe is het ervaren van jouw seksualiteit op een spirituele wijze.  

Dat het nog steeds wat vaag klinkt, dat begrijpen we. Daarom is het ook aan te raden om gewoon te beginnen met oefenen als je interesse is gewekt. Tantra kun je namelijk het best begrijpen door het te ervaren, in plaats van er alleen maar over te lezen. Als je daar graag meer over leest, ben je hier op de goede plek.  

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Tantra cursussen

Veelgestelde vraag 2 over tantra cursussen

Wat leer je tijdens een tantra cursus?

Tantra cursussen leren jou op een diepgaandere, spirituele manier verbinden met je seksualiteit. Door middel van oefeningen, die variëren van meditaties, bewegingen, ademhalingsoefeningen en zelfbeminning technieken, leer je meer in contact te komen met jouw eigen lichaam en seksuele energie. Als je aan tantra cursussen begint, gaat er een wereld voor je open van oefeningen die je kunt doen om bruisender, levendiger en krachtiger in het leven te staan. Veel van deze oefeningen kun je gemakkelijk toepassen in je dagelijks leven. Een eenvoudige ademhalingsoefening kan je bijvoorbeeld zelfs doen terwijl je in de rij van de supermarkt staat. Maar er zitten ook oefeningen tussen waar je wat meer tijd én privacy voor nodig hebt. Je zult dankzij tantra cursussen meer kunnen genieten van seks, met jezelf en met je partner. Dat is niet alleen plezierig tussen de lakens, maar werpt ook zijn vruchten af in de rest van jouw leven. 

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over tantra cursussen

Waar in Nederland en België kan ik tantra cursussen volgen?

Er zijn verschillende plekken in Nederland en Belgie waar je tantra cursussen kan volgen. Er zijn cursussen van één dag en programma´s van meerdere weken of maanden. Ook zijn er diverse tantra festivals waar je naartoe zou kunnen. Het is echter aan te raden om als beginner rustig te beginnen, in een veilige en speelse setting. Wat is daarvoor beter geschikt dan jouw eigen vertrouwde omgeving? Een van de beste manieren om te beginnen met tantra, is daarom een online programma dat je in jouw eigen huis en op jouw eigen tempo kunt volgen. Het programma Zin in Seks van Marleen Janssen is één van de beste tantra cursussen in Nederland en België. Het geeft je een uitgebreide introductie tot tantrische principes, waarbij je ook het goddelijke vallei-orgasme leert.  

Veelgestelde vraag 4 over tantra cursussen

Kan ik een tantra cursus ook online volgen?

Tantra cursussen zijn ook online te volgen. Het programma Zin in Seks van Marleen Janssen is al jaren één van de best beoordeelde online tantra programma´s in Nederland en België. In deze Nederlandstalige tantracursus leer je allerlei zelfbeminnings technieken, die uiteindelijk leiden tot het waanzinnige vallei-orgasme. De cursus is gebaseerd op principes uit de Chinese tao, dus de term tantra komt niet letterlijk in de cursus voor. De technieken en principes gaan echter precies over hetzelfde. Door het volgen van deze tao training ga je leren met meer zelfliefde naar jezelf te kijken en seks ook op die manier te beschouwen. Met als resultaat een bevredigender seksleven (of je nu wel of geen partner hebt) en een vrolijker, energieker leven. 

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 5 over tantra cursussen

Waarom is het geen goed idee om te beginnen met tantra cursussen samen met je partner?

Het lijkt veel mensen een spannend idee om samen met hun partner een tantra cursus te volgen. Uiteindelijk is dit van harte aan te bevelen en kan het een fijne boost zijn voor jullie seksleven en relatie. Maar als je net begint met tantra cursussen is het een veel beter idee om dit eerst in je eentje te doen. Fietsen leer je ook niet op een tandem, toch? Dus is het belangrijk om éérst jezelf bepaalde technieken en filosofieën eigen te maken, voordat je hier je partner bij betrekt. De cursus van Marleen Janssen is volledig gestoeld op dit principe: de mannen doen in de lessen expliciet niet mee. Daarmee geeft Zin in Seks vrouwen de ruimte om hun eigen seksualiteit te (her)ontdekken in een fijne groep van andere vrouwen. De cursus is daarmee ook uitermate geschikt voor vrijgezelle vrouwen, die graag meer van hun seksualiteit willen genieten.