Veelgestelde vraag 1 over tantra yoga oefeningen

Tantra yoga, wat is dat?

Tantra yoga is een eeuwenoude praktijk. De term tantra komt uit het Sanskriet, waarin het woord ´tan´ zoveel betekent als ´uitbreiden´ of ´een grotere verbinding krijgen met het goddelijke. ´ Door tantra yoga oefeningen te doen, kan je het spirituele ontwaken bevorderen en versterk je jouw seksuele energie. Als je met tantra yoga aan de slag gaat, leer je allerlei oefeningen, variërend van ademwerk, meditatietechnieken en yoga houdingen. Praktijken zoals zelfmassage en zelfbeminning komen ook voor in tantra yoga. De combinatie van al deze technieken zorgt ervoor dat seksuele energie vrijkomt, die vervolgens door het hele lichaam kan circuleren. Deze levensenergie, ook wel chi genoemd, geeft je meer levenskracht. 

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Tantra yoga oefeningen

Veelgestelde vraag 2 over tantra yoga oefeningen

Hoe weet ik of tantra yoga iets voor mij is?

Veel mensen springen gelijk in een kramp als ze horen over tantra en tantra yoga. Nog steeds bestaat het misverstand dat tantra helemaal gericht is op seks. Maar dat is helemaal niet het geval. Tantra is een filosofie, een manier om het leven te benaderen. Het gaat daarbij om leven vanuit vertrouwen, overgave en gelijkwaardigheid met een grote dosis zelfliefde. Spreken deze waarden jou aan en lijkt het je mooi om hieraan te werken? Dan kan je overwegen om tantra yoga oefeningen te gaan doen. Het is aan te raden om als beginner lessen te nemen, zodat je onder de juiste begeleiding met de oefeningen kunt beginnen.  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over tantra yoga oefeningen

Ik wil graag tantra yoga oefeningen doen vanuit huis, waar kan ik mee beginnen?

Hoewel het aan te raden is om de hulp van een beoefend leraar in te schakelen als je serieus met tantra yoga oefeningen wil beginnen, kan je natuurlijk ook thuis aan de slag. Eén oefening die je zou kunnen doen voor meer seksuele energie, is de boog. Deze yogahouding is een achterover buiging, die je borst en nek opent, je rug en buikspieren verstevigt en de geslachtsorganen stimuleert.  Het is een eenvoudige tantra yoga oefening. Je doet hem door op je buik te gaan liggen, je benen te buigen en met de handen je enkels beet te pakken. Als je er niet bijkomt, kun je een sjaal of een riem om je enkels heenslaan. Gedurende 5 tot 10 ademhalingen blijf je jouw borst en benen actief omhoog strekken. Daarna voel je even na terwijl je op je buik ligt. 

Veelgestelde vraag 4 over tantra yoga oefeningen

Wat kan ik naast tantra yoga oefeningen nog meer doen om mijn seksuele energie te verhogen?

Tantra yoga oefeningen zijn ideaal voor vrouwen die met meer energie in het leven willen staan en hun libido willen verhogen. Er zijn echter nog veel meer manieren om jouw seksuele kacheltje weer brandend te krijgen. Zo is er de populaire cursus Zin in Seks van schrijfster en seksualiteitsexpert Marleen Janssen. In deze cursus leer je het vallei-orgasme, de koningin onder de hoogtepunten. Dit orgasme geniet nog niet zoveel bekendheid, terwijl het goddelijk is en door iedere vrouw kan worden geleerd. Door het vallei-orgasme eigen te maken, krijg je niet alleen meer plezier tussen de lakens, maar sta je vrolijker, positiever en energieker in het leven. Je wordt er een stromende, warme vrouw van.  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt