Veelgestelde vraag 1 over yoni ei oefeningen

Wat is een yoni ei en wat voor oefeningen doe je ermee?

Het gebruik van yoni eieren is een oude Chinese traditie, geworteld in de Taoïstische leer. Tegenwoordig krijgt dit edelstenen eitje, meestal gemaakt van jade, steeds meer populariteit. Vrouwen gebruiken het om hun bekkenbodemspieren te versterken, energetische centra in balans te brengen en een diepere verbinding met hun lichaam te ervaren. Misschien ben je al een tijdje geïnteresseerd in yoni ei oefeningen, maar vind je het moeilijk om te weten waar je moet beginnen. In dit blog geven we je een aantal tips voor het gebruik van een jade ei, inclusief oefeningen. 

 

 
 

Drie vrouwen in vrolijk gekleurde jurken kijken verheugd een kant op.

Yoni ei oefeningen

Veelgestelde vraag 2 over yoni ei oefeningen

Waarom zou ik yoni ei oefeningen doen?

Er zijn verschillende redenen om te beginnen met oefenen met een jade ei. Yoni ei oefeningen helpen je aan een sterkere bekkenbodem, en dat heeft tal van voordelen. Allereerst heb je met sterke bekkenbodemspieren minder kans op klachten als ongewenst urineverlies, blaasontsteking en lage rugklachten. Daarnaast kan het oefenen met zo´n eitje ook helpen om meer verbinding te ervaren met je eigen seksualiteit. Je krijgt er een hoger libido van én meer zelfvertrouwen. Tenslotte is het werken met een yoni ei een heerlijk moment om jezelf even terug te trekken en bij te komen.  

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 3 over yoni ei oefeningen

Wat zijn goede yoni ei oefeningen voor beginners?

Het kan best spannend zijn om yoni ei oefeningen te gaan doen. Daarom is het aan te raden om niet te snel te gaan en het oefenen vooral rustig op te bouwen. Je kunt de eerste keer gewoon beginnen met alleen het inbrengen van het ei, zonder verder al oefeningen te doen. Zorg dat het ei een aangename temperatuur heeft als je hem inbrengt. Je kunt het met je hand wat opwarmen, of het onder lauwwarm water houden. Vervolgens breng je het ei in de vagina. Laat het hier een tijdje zitten, terwijl je zit of ligt.  Breng je aandacht naar binnen en ervaar de sensaties die het yoni ei bij je opwekt. Misschien begint jouw vulva automatisch met het eitje te spelen, maar dit hoeft niet te gebeuren. Je kunt het een aantal minuten laten zitten en rustig opbouwen. Je voelt zelf aan wanneer het genoeg is, en dan haal je het eitje er voorzichtig weer uit. 

 

Veelgestelde vraag 4 over yoni ei oefeningen

Wat voor oefeningen kan ik nog meer met het yoni ei doen?

Het leuke aan het jade ei is dat het je heel veel ruimte geeft om te experimenteren. Je kunt er op allerlei manieren mee oefenen en zo je seksuele energie verhogen. Je kan het eitje gewoon inbrengen en voelen wat er gebeurt, maar je kunt ook jouw bekkenbodemspieren ontspannen en weer aanspannen. Je kunt hier in verschillende tempo´s mee oefenen, snel of langzaam, met meer of met minder kracht.  Ook kan je het yoni ei op verschillende plekken indoen. In bed is een voor de hand liggende plek om met het eitje te oefenen, maar je kan ook eens proberen om het in te brengen in bad, onder de douche of tijdens het televisie kijken. Wees creatief en ga lekker op onderzoek uit, daar is het yoni ei voor bedoeld. 

Jonge enthousiaste vrouw met roze bontjas en roze bril die het boek Fantastische Orgasmes vasthoudt
_Fantastische Orgasmes Marleen Janssen Marleensboekenvallei.nl cover 17,99

Veelgestelde vraag 5 over yoni ei oefeningen

Hoe oefen ik veilig met het yoni ei?

Het kan best spannend zijn om te beginnen met oefenen. Misschien vind he het een vreemd idee om het eitje in te brengen of ben je bang dat het kwijtraakt. Dat kan sowieos niet gebeuren, maar die angst is begrijpelijk. Dus zeker als beginner is het verstandig om een eitje met een touwtje aan te schaffen, zodat je het gemakkelijk uit de vagina kunt halen.

Daarnaast is het belangrijk dat je op een hygienische manier met het eitje omgaat. Je kunt het voor en na gebruik reinigen met een Ph-neutrale zeep en lauwwarm water. Ga niet met kokend water aan de slag. Het eitje is gemaakt van natuursteen en van te heet water wordt het poreus en gaat er juist makkelijker viezigheid in zitten.

Tenslotte is het belangrijk om jouw eigen gevoel te volgen. Je lichaam weet vanzelf wanneer je genoeg hebt geoefend, dus luister daar ook naar en wees zacht voor jezelf.